Home » Ventilaţie şi filtrare » Sisteme de protecţie la foc

Sisteme de protecţie la foc

Sisteme de Control al Fumului.

Sistem de ventilare complet pentru controlul şi evacuarea fumului şi a căldurii.

Protejăm viaţa şi proprietatea.

Un incendiu într-o clădire poate provoca daune substanţiale, ducând la cheltuieli majore din partea proprietarului. Însă un incendiu într-o clădire reprezintă în primul rând o ameninţare pentru persoanele aflate în interior. Sistemele de protecţie la foc şi de control al fumului calculate şi realizate corect reduc la minimum, sau chiar previn, daunele şi rănirile provocate de un posibil incendiu.

Sistemul de control al fumului este un sistem de ventilare complet care protejează activ proprietatea şi salvează vieţi în cazul unui incendiu. Evacuarea forţată a fumului şi a căldurii reduce considerabil extinderea focului şi limiteaza răspândirea fumului. Intrările şi căile de evacuare sunt menţinute fără fum, permiţând oamenilor să părăsească zona incendiată rapid şi în siguranţă şi în acelaşi timp uşurând munca pompierilor.

Protecţie la foc certificată şi sigură - Siguranţa în funcţionare este crucială în Sistemele de Control al Fumului. Fiecare componentă trebuie testată pentru a ne asigura că sistemul îşi va menţine stabilitatea şi va rămâne sigur chiar şi la temperaturi foarte ridicate. De aceea marcajul CE este obligatoriu începând cu 1 Iulie 2013.

Toate componentele sistemului poartă marcajul CE conform directivei europene 89/106/CEE şi al standardului de produse EN 12101-7, ele fiind si testate conform EN 1366-9.

Un sistem, mai multe aplicaţii.

Ventilaţia pentru controlul fumului este în primul rând o problema de siguranţă a oamenilor. În cazul unui incendiu, doar inspirând de câteva ori aer combinat cu fum poate duce la pierderea cunoştinţei sau în cel mai rău caz la moarte. De aceea este extrem de important să limităm riscurile acestea încă din faza de construcţie a clădirii. De asemenea, trebuie asigurată evacuarea sigură şi eficientă a oamenilor din clădirile cu foarte mulţi ocupanţi. Sistemul de Control al Fumului de la Electromec este un sistem complet destinat tuturor tipurilor de clădiri şi garantează siguranţa la foc a acestora.

Echipamentele și produsele de protecție la foc și desfumare sunt special proiectate pentru a controla fumul și căldura și pentru a le elimina din clădire. Protecția la foc este realizată prin montarea clapetelor antifoc, iar fumul este evacuat prin intermediul ventilatoarelor de desfumare și al voleților de desfumare.

Toate echipamentele din această categorie își păstrează proprietățile și parametrii de funcționare chiar și în cazul unui incendiu, împiedică răspândirea focului, reduc pagubele materiale și salvează vieți. Dacă sunt corect proiectate și bine realizate, aceste sisteme elimină gazele de combustie și căldura în caz de incendiu, mențin libere rutele de evacuare și de intervenție, reducând daunele asupra clădirii și a structurii acesteia.

Clapetele antifoc si voletele de desfumare sunt produse pasive folosite pentru protectia la foc, respectiv la fum, folosite in instalatiile de ventilatie sau de aer conditionat, pentru a preveni raspindirea focului si/sau a fumului in acestea, prin izolarea ariei afectate.

Protecţie la incendiu - desfumare.

Electromec ofera o gama variata de sisteme si echipamente de protectie antiincendiu care asigura rezistenta la foc a compartimentarilor dintr-o cladire (clapete si grille rezistente la foc) sau asigura evacuarea fumului (voleti de desfumare, ventilatoare de extractie, compensare sau tip jet/inductie)

După separarea compartimentelor este necesară extragerea fumului (desfumarea) pentru a păstra libere de fum căile de evacuare şi pe cele de intervenţie. Sistemul utilizat depinde de înălţimea clădirii, expunerea la vânt, de temperatura şi presiunea aerului.
Cel mai periculos element îl constituie casa scărilor, care funcţionează în mod natural ca şi coş de evacuare a fumului.
De aceea, fiind dificil de controlat toate condiţiile de mai sus, pentru păstrarea liberă de fum a casei scărilor se utilizează de regulă aşa-zisele sisteme de ventilare cu suprapresiune. Acestea menţin o diferenţă de presiune de 50 Pa în casa scărilor, prevenind astfel pătrunderea fumului în caz de incendiu.

Gata de instalat oriunde e nevoie:
• Spitale şi instituţii de sănătate
• Gări
• Clădiri subterane
• Hoteluri, centre comerciale şi birouri
• Parcaje etajate