Home » Ventilatoare » Ventilatoare industriale » Recuperatoare de căldură

Recuperatoare de căldură

Cerere informatii

CENTRALE VENTILATIE

Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura pentru spatii publice, industriale si comerciale.

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt special proiectate pentru a improspata in permanenta aerul din spatii rezidentiale, comerciale si industriale.

Beneficii centrale de ventilatie cu recuperator de caldura:
-improspateaza aerul din incinta in permanenta;
-elimina substantele nocive si retine particulele de praf;
-asigura in incapere un control al umiditatii aerului;
-reduce consumul de energie termica;
-functionare silentioasa;
-mentine temperatura optima;

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt o solutie fiabila si eficienta de ventilare cu un nivel ridicat de confort.

Principiu de functionare:
Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca centrala de ventilatie cu recuperare de caldura extrage aerul poluat din interiorul spatiilor publice sau private, prin intermediul tubulaturii de ventilatie, si face aportul cu aer proaspat preincalzit in schimbatorul de caldura cu eficienta ridicata. Aerul introdus in interior nu trebuie sa contina vapori de substante chimice, grasimi, substante inflamabile sau explozibile. Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este doata cu filtre pentru retinerea impuritatilor.

Centrale de ventilatie ideale pentru ventilatie cu recuperare de caldura pentru locuinte, birouri, sculi, laboratoare, cafenele, restaurante, ateliere, hale de productie etc.

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura mentin un climat interior adecvat si sanatos.

Recuperator de caldura.

Recuperatorul de caldura este o piesa esentiala a oricarui sistem de ventilatie eficient energetic. Electromec va ofera recuperatoare de caldura integrate in centrale de tratare aer sau de sine statatoare, in placi, rotative sau cu agent termic. Amortizare foarte rapida prin recuperarea caldurii din aerul viciat. Functioneaza si vara in regim de pre-racire a aportului de aer proaspat. Debite de la la 200 m³/h la 100000 m³/h.

Cum funcționează un recuperator de căldură?

În interiorul recuperatorului de căldura se află un schimbător de căldură. Prin acest aparat, trece aerul cald/rece viciat, adică cel cu probleme, ori e prea rece/cald ori miroase urât, și cel mai important plin de dioxid de carbon de la respirația ta, dar și aerul rece/cald preluat de la exterior. În schimbătorul de căldură, energia aerului evacuat de la interior este cedată în mare parte către aerul proaspăt și astfel la interior ajunge aer curat dar în același timp și preincalzit/preracit.

Acest lucru se realizează într-un mod foarte simplu. La interior se află două canale. Unul prin care trece aerul cald/rece din interior spre exterior și altul prin care vine cel rece/cald din exterior. Circulația aerului este asigurată de ventilatoare, iar canalele respective sunt ori lipite unul de celălalt ori unul în interiorul celuilalt. Bine, în mod normal sunt mai multe astfel de canale pentru o eficiență mai ridicată. Astfel se realizează transferul de căldură. Principiul este foarte simplu iar schimbarea de căldură se face chiar în proporție de 80-90%.

Să zicem că temperatura exterioară este de 0°, iar temperatura la interior este de 20°C. Un recuperator cu o eficiență de 80% va încălzi aerul proaspăt de la 0°C la 16°C iar restul de 4°C sunt încălzite de sursa mecanica. Așadar nu mă chinui să încălzesc tot aerul rece de afară, ci doar 20% din el. De aici apare și o economie importantă de energie.

Recuperatoarele de căldură se utilizează de foarte multă vreme mai ales în clădirile de birouri si spatii comerciale, acolo unde există un spațiu foarte mare și ar costa destul de mult să îl încălzești prin soluții clasice.

Care sunt avantajele unui recuperator de căldură?

Aduce aerul proaspăt la interior și evacuează aerul viciat. Adică cel cu mirosuri și dioxid de carbon.

Introduce aerul proaspăt centralizat și controlat, fără a crea disconfort local. Aici îl poți compara cu o aerotermă care doar încălzește și usucă aerul deja cu probleme de la interior. În plus mai face și mult zgomot și dacă stai în direcția ei este multe prea cald.

Filtreaza aerul și contribuie la realizarea dezumidificării aerului interior. Bine, aici există recuperatoare de căldură simple sau entalpice, adică cu dezumidificare sau cu umidificare a aerului introdus în spatiu.

Reduce costurile de energie pentru încălzirea aerului. Sigur, nu este o soluție ce va înlocui centrala, însă aceasta va munci cu până la 80% la mai puțin ca să încălzească spatiul. Un astfel de recuperator consumă foarte puțin, practic fiind o cutie cu mai multe ventilatoare la interior și atât.

Descărcare cataloage recuperatoare de căldură