Home » Ventilatoare » Ventilatoare industriale » Ventilatoare de desfumare

Ventilatoare de desfumare

Cerere informatii

VENTILATOARE DE DESFUMARE (400 °C/2h)

Ventilarea în caz de incendiu

Sistemele de ventilare în caz de incendiu servesc, asemenea sistemelor de evacuare a fumului, pentru delimitarea în încăperile cuprinse de incendiu a zonelor libere de fum și de produse fierbinți ale arderii. Acestea fac posibilă în cazul incendiului scăderea temperaturii în încăperi și introducerea aerului din exterior. Sistemele de ventilare în caz de incendiu se utilizează, de asemenea, pentru ventilare în condiții de exploatare normală a clădirii. În funcție de tipul produsului, acestea posedă o rezistență antifoc pentru un timp cuprins intre 60 si 120 de minute.

Ventilarea în caz de incendiu se sprijină pe circulația forțată mecanic a aerului, utilizându-se numeroase canale de ventilare legate între ele, iar în cazul sistemelor de evacuare a fumului se utilizează mecanismul natural de evacuare a aerului care rezultă din diferența de temperatură și de presiune.

Ventilatoarele pentru evacuarea fumului sunt destinate pentru evacuarea aerului fierbinte, a fumului și a gazelor de ardere apărute în încăperi în timpul incendiului. De asemenea, acestea pot fi utilizate în sistemele civile și industriale de ventilare ca ventilatoare de evacuare a aerului.

Ventilatoarele pentru evacuarea fumului în caz de incendiu, ușurează evacuarea oamenilor din zona cuprinsă de incendiu, precum și efectuarea eficientă a acțiunii de stingere a incendiului, protejând construcția clădirii și dotările acesteia împotriva temperaturii ridicate şi, de asemenea, prevenind răspândirea incendiului în zonele invecinate.

Ventilatoare pentru protectie/desfumare in caz de incendiu

Protectie la foc si desfumare

Echipamentele și produsele de protecție la foc și desfumare sunt special proiectate pentru a controla fumul și căldura și pentru a le elimina din clădire. Protecția la foc este realizată prin montarea clapetelor antifoc, iar fumul este evacuat prin intermediul ventilatoarelor de desfumare și al voleților de desfumare.

Toate echipamentele din această categorie își păstrează proprietățile și parametrii de funcționare chiar și în cazul unui incendiu, împiedică răspândirea focului, reduc pagubele materiale și salvează vieți. Dacă sunt corect proiectate și bine realizate, aceste sisteme elimină gazele de combustie și căldura în caz de incendiu, mențin libere rutele de evacuare și de intervenție, reducând daunele asupra clădirii și a structurii acesteia.

Gama foarte larga de ventilatoare de desfumare, avand debite cuprinse intre 2000 si 280000 m³/h. Ventilatoarele de desfumare sunt oferite in constructie centrifugala sau axiala. Ventilatoarele de desfumare sunt acoperite cu un strat epoxidic de vopsea, putand fi utilizate constant la o temperatura de 60 °C si pana la 2 ore la o temperatura de 400 °C.

Clasificate si certificate pentru

F250 - 250 °C/2h
F300 - 300 °C/2h
F400 - 400 °C/2h
F600 - 600 °C/2h

Clasificare constructiva:
- axiale cu rama circulara (perete si tubulatura)
- axiale montate in caseta izolata termic si fonic
- axiale tubulare (tub scurt/lung)

Alte modele:
- centrifugale de medie si inalta presiune (cu transmisie directa si prin curea)
- de acoperis tip turela
- de impulse, tip Jet

Clasificare dupa zona de montaj
- interior zona de hazard (zona de pericol)
- exterior zona de hazard

Descărcare cataloage ventilatoare de desfumare

BOX_HBF.pdf BOX_HBF.pdf 1107 kB
BOX_RLF.pdf BOX_RLF.pdf 789 kB
BVF.pdf BVF.pdf 1995 kB
HBF.pdf HBF.pdf 840 kB
HMF.pdf HMF.pdf 823 kB
JFC.pdf JFC.pdf 1258 kB
MBC_FA.pdf MBC_FA.pdf 718 kB
MBRC_FA.pdf MBRC_FA.pdf 652 kB
MBRF.pdf MBRF.pdf 624 kB
MRL.pdf MRL.pdf 640 kB
TN_SP.pdf TN_SP.pdf 392 kB
TN_VAT.pdf TN_VAT.pdf 437 kB