Home » Ventilatoare » Ventilatoare industriale » Ventilatoare centrifugale - joasă presiune

Ventilatoare centrifugale - joasă presiune

Cerere informatii

Ventilatoarele radiale cu lamele curbate înapoi sunt cele mai eficiente în spectrul îngust.

Aerul este absorbit prin orificiul de admisie a aerului sub influența rotației rotorului, datorită formelor speciale de lamele, de asemenea, dobândește o mișcare de rotație și, cu ajutorul forței centrifuge, este aruncat într-un unghi drept până la orificiul de evacuare.

Lamele pot avea forme diferite și amplasare în raport cu axa rotorului. În primul caz, lamele sunt îndoite înapoi. Productivitatea în mare măsură depinde de presiunea aerului. Nu sunt recomandate pentru lucrul cu aerul poluat. Menținând un nivel redus de zgomot eficiența lor atinge 80%.

Dar lamele drepte, sunt foarte eficiente pentru transport aeru contaminat cu particule solide. Aici se poate obține o eficiență de până la 70%.

Lamele radiale drepte împiedică aderența particulelor solide la suprafata lamelei.

În cazul, în care lamele sunt îndoite înainte, schimbarea presiunii are un efect nesemnificativ asupra volumului de aer. Dar rotorul îndoit înainte are dimensiuni mai mici, decât cele anterioare și are cea mai bună performanță.

Aceste tipuri de echipamente sunt utilizate pe o scară largă în instalatii industriale.

Comparativ cu ventilatoarele axiale sau elicoidale, ventilatoarele centrifugale cu aceeasi capacitate a debitului de aer dezvolta o presiune statica mai mare, ceea ce le face ideale pentru folosirea lor in sisteme de ventilatie ce utilizeaza tubulatura sau montate pe conducte de aer. Spre deosebire de ventilatoarele axiale care permit aceasta functie, unitatile centrifuge nu sunt reversibile; inversarea directiei ventilatorului nu inverseaza si fluxul de aer.

Ventilatoare centrifugale de joasa, medie si inalta presiune.

Ventilatoarele centrifugale industriale, avand debite pana la 350000 m³/h si presiune pana la 3000 mmCA (30000 Pa). Sunt construite standard pentru temperatura aer vehiculat pana la 80 ˚C si in variante optionale pentru temperaturi inalte. Vin echipate cu motoare electrice trifazate, optional pentru anumite modele pot fi dotate si cu motoare monofazate sau in cosntructie spaciala.

Ventilatoare centrifugale pentru aplicatii industriale. In general sunt potrivite pentru vehiculare aer curat sau cu particule solide, si sunt folosite in instalatii de ventilatie sau transport pneumatic.

Eficienta este ridicata conform normelor europene in vigoare.

Ventilatoare centrifugale pentru temperatura fluid vehiculata pana la 130 °C in varianta standard si optional pentru temperaturi inalte de pana la 400 °C.

Ventilatoare de transport aer incarcat mai putin sau mai mult cu praf sau particule pulverulente. Aerul sau materialul de transportat preluat printr-o gura de aspiratie este vehiculat tangential/cu rotorul ventilatorului, trecut printre palele rotorului realizand o vehiculare centrifugala a acestuia si a materialelor transportate si evacuat printr-o gura de refulare, la care se poate monta, eventual, o tubulatura.

Ventilatoarele radiale se pot clasifica după mai multe criterii; astfel după:
Presiunea realizată, sunt de:
- presiune joasă (0...1000 Pa);
- presiune medie (1000...3000 Pa);
- presiune înaltă (peste 3000 Pa).
Forma palelor rotorului, sunt cu pale:
- înclinate înapoi;
- drepte (radiale);
- înclinate înainte.
Domeniul de aplicare, sunt pentru:
- gaze calde, transport pneumatic,
- materiale abrazive, gaze explozive etc.
Nivelul de zgomot, sunt:
- de uz general, folosite în instalații cu cerințe reduse în privința zgomotului (instalații industriale de ventilare și climatizare);
- silențioase folosite la instalații cu cerințe deosebite în privința zgomotului (instalații de climatizare de confort sau speciale);
Modul de antrenare, sunt:
- cuplate direct, cu cuplaj elastic, cu paliere și roți
Tipul aspirației, sunt:
- monoaspirante,
- dublu aspirante

Descărcare cataloage ventilatoare centrifugale - joasă presiune

BD_3V.pdf BD_3V.pdf 1749 kB
BDE.pdf BDE.pdf 731 kB
BDR.pdf BDR.pdf 1260 kB
BV.pdf BV.pdf 1548 kB
BVC.pdf BVC.pdf 547 kB
BVCR.pdf BVCR.pdf 1187 kB